www.fretex.no

Hva koster varene hos Fretex?

butikk interiør utstilling klær skjorte genser herreklær jeans


Pris FretexPrisnivået
Vi har latt noen av kundene våre fortelle om prisene hos Fretex. Bildene og sitatene er hentet fra instagram. Disse kundene har funnet en kjole til 69 kroner, sko til 60 kroner, jakke til 100 kroner, sykkel til 49 kroner og tre plagg til 218 kroner.

Gjennomsnittsprisen i Fretex er ca 70 kroner for klær. I Fretex skal det være mulig å handle rimelige varer og virkelig gjøre et godt kjøp. Fretex kan ikke konkurrere med de billige kjedene når de har sine kampanjer, men hos Fretex er det alltid mulig å få gode varer til en rimelig pris. Samtidig som gjenbruk er et godt miljøtiltak.

Klær som gis til Fretex selges videre, men deles også ut via Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. De som virkelig trenger det, får dermed mulighet til å få Fretexklær. Frelsesarmeen har et mangfold av tjenester. De har blant annet et tilbud om utdeling av klær i Bredtveit kvinnefengsel. Etableringen av Fretexbutikken Prettey Woman i fengselet kan du lese mer om her


Respektere givernes intensjoner.
Giverne ønsker at Fretex skal forvalte gavene så godt som mulig, derfor har vi differensierte priser som gjenspeiler gavenes verdi. Det betyr for eksempel at når Fretex får en bunad, så vil ikke den bli solgt for 100 kroner. Når vi tar mer betalt, betyr det samtidig mer innekt til å drive Fretex og Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. Samtidig som vi har denne differensieringen vil alltid prisene være gode sammenlignet med varens verdi. Differensierte priser betyr også at kundene finner svært rimelige varer.


Inntekt til sosiale tiltak
En del av det du betaler hos Fretex går direkte til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. Dette utgjør ca 30 millioner kroner årlig.

Fretex bidrar til at mennesker får nye muligheter i arbeidslivet. I 2017 fikk over 1294 personer arbeid etter å ha deltatt i et jobbprogram i regi av Fretex.

Kundene gir Fretex tilbakemeldinger - og det er bra!
Mange Fretexkunder er fornøyde og forteller om det. Vi i Fretex setter stor pris på disse tilbakemeldingene. Andre er misfornøyde og formidler det. Det er det også viktig for oss å få høre. Disse tilbakemeldingene hjelper oss til å bli bedre.

Noen synes at Fretex bør dele ut alle varene nesten gratis fordi alt som finnes i butikkene tross alt er donasjoner som Fretex ikke har betalt for. En slik løsning vil undergrave merverdien hos Fretex. Når kundene betaler for varene er de samtidig med på å støtte sosiale tiltak som er en viktig del av virksomheten til Fretex og Frelsesarmeen. Selv om Fretex mottar gaver er det mange utgifter forbundet med å drive transport, mottak og  butikker (for eksempel husleie, strøm og lønn til ansatte).

Pris hos Fretex

Pris hos Fretex

Pris på Fretex

Pris

 

 

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter?