www.fretex.no Fretex logo print

Hva koster varene i Fretexbutikkene?

cid-28 gavekort


Prisnivået
Gjennomsnittsprisen i Fretex er 91 kroner (73 kroner uten merverdiavgift) for klær. Våre priser på klær starter på 39 kroner.

I Fretex skal det være mulig å handle rimelige varer og virkelig gjøre et godt kjøp. Samtidig kan ikke Fretex konkurrere med de billige kjedene når de har sine kampanjer, men hos Fretex er det alltid mulig å få kvalitetsvarer til en god pris. Samtidig som gjenbruk er et godt miljøtiltak.

Hver vare sjekkes nøye og prises basert på kvalitet, varens stand og merke, slik at en vare vil være betraktelig billigere hos Fretex enn der den opprinnelig ble kjøpt.

All prisingen i Fretex er manuell og skjønn vil derfor naturlig nok spille inn i prissettingen, noe som dessverre medfører at det fra tid til annen blir gjort feil.  Vi lærer av disse feilene og lytter til kundenes innspill. Heldigvis viser kundeundersøkelser at flesteparten av kundene til Fretex er godt fornøyde med prisene, noe som også kommer til syne i sosiale medier der kunder deler sine funn etter skattejakt i Fretexbutikkene.

Klær som gis til Fretex selges videre, men deles også ut via Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. De som virkelig trenger det, får dermed mulighet til å få Fretexklær uten å betale noe. Frelsesarmeen har et mangfold av tjenester. De har blant annet et tilbud om utdeling av klær i Bredtveit kvinnefengsel.

Jakke til 149

Jakke til 149,-


Respektere givernes intensjoner
Giverne ønsker at Fretex skal forvalte gavene så godt som mulig, derfor har vi differensierte priser som gjenspeiler gavenes verdi. Det betyr for eksempel at når Fretex får en bunad, så vil ikke den bli solgt for 100 kroner. Når vi tar mer betalt, betyr det samtidig mer inntekt til å drive Fretex og Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. Samtidig som vi har denne differensieringen vil alltid prisene være gode sammenlignet med varens verdi. Differensierte priser betyr også at kundene finner svært rimelige varer.


Inntekt til sosiale tiltak
En del av det du betaler hos Fretex går direkte til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. Dette utgjør ca 30 millioner kroner årlig.

Kundene gir Fretex tilbakemeldinger - og det er bra!
Mange Fretexkunder er fornøyde og forteller om det. Vi i Fretex setter stor pris på disse tilbakemeldingene. Andre er misfornøyde og formidler det. Det er det også viktig for oss å få høre. Disse tilbakemeldingene hjelper oss til å bli bedre.

Noen synes at Fretex bør dele ut alle varene nesten gratis fordi alt som finnes i butikkene tross alt er donasjoner som Fretex ikke har betalt for. En slik løsning vil undergrave merverdien hos Fretex. Når kundene betaler for varene er de samtidig med på å støtte sosiale tiltak som er en viktig del av virksomheten til Fretex og Frelsesarmeen. Selv om Fretex mottar gaver er det mange utgifter forbundet med å drive transport, mottak og  butikker (for eksempel husleie, strøm og lønn til ansatte).

 

 

Fant du det du lette etter?