www.fretex.no Fretex logo print

Hva kan vi alle gjøre for å ta miljø- og samfunnsansvar?

MOBEN 20170919- B4A1206
Formålet til Fretex er å arbeide for et bedre miljø. Stadig flere forbrukere er opptatt av det økologiske fotavtrykket de etterlater seg. Skal vi lykkes med miljøinnsatsen, så må vi jobbe sammen.

Miljøvennlige produkter og handleposer

Verdens verste miljøforurenser etter oljeindustrien, er tekstilindustrien. Fretex ønsker å trappe opp eget samfunnsansvar for å heve miljølista, og er stadig på utkikk etter samarbeidspartnere som ønsker det samme. En av disse er den miljøvennlige såpeserien C, som du nå finner i alle Fretex-butikkene.

En annen mulighet Fretex nå ser på, er å erstatte dagens handleposer i 100 prosent resirkulert plast med BioBags. Disse er laget av maisstivelse og er nedbrytbare i løpet av 36 måneder, i motsetning til plast, som aldri blir borte. Dersom BioBags blir spist av et dyr blir de ikke bli værende i magen, men finner en naturlig vei ut igjen.

Prisen for etikk og miljø

Selv om du kanskje først og fremst forbinder Fretex med salg av brukte klær, tilbehør, interiør og andre ting, så tilbyr vi også nye produkter. Men også når du handler nytt, skal du føle deg trygg på at alt er gjort estetisk, miljøvennlig og riktig – og at de på en eller annen måte skal bidra til å redusere avfallsmengden.

Da lurer du kanskje på hvorfor prisene på miljøvennlige produkter ofte er høyere enn bruktprisene du ellers er vant til? Det er fordi det et eller annet sted i produksjonskjeden av nye og billige ting, er noe eller noen som betaler prisen. Det kan være at det går utover miljøet eller mennesker som jobber under forferdelige vilkår. Prisen for etikk og miljø er derfor høyere.

Når du går for produkter som bidrar til mindre CO2-utslipp og mindre kjemikalier er det ikke bare godt for miljøet, men til syvende og sist – også for deg.

Fretex deltar i ENoR - et europeisk samarbeid i Frelsesarmeen for å fremme gjenbruk .

 

 

Fant du det du lette etter?