www.fretex.no Fretex logo print

Velkommen til Fretex Jobb og oppfølging i Trondheims-området

Janne jobbkonsulent i Fretex Jobb og Oppfølging AS
Hos Fretex Jobb og Oppfølging i Trøndelag jobber det engasjerte jobbkonsulenter, som hver dag står på for bidra til at mennesker finner sin vei ut i arbeidslivet. Vi tilbyr tjenestene Arbeidsforberedende trening (AFT), Varig tilrettelagt arbeid (VTA) og JobbResept1 (IPS). I tillegg leverer Fretex Pluss tilbudet Arbeidsrettet rehabilitering (ARR).

Vi har et bredt jobb- og kurstilbud som vi tilpasser dine ønsker og egenskaper.
Målet er at du skal få jobb!

Fretex Jobb og Oppfølging AS
er i nye lokaler i
- Klæbuveien 194, 7037 Trondheim
(flyttet fra Heggstadmyra 2, Heimdal, Juni 2020)

Besøksadresser:

- Klæbuveien 194, 7037 Trondheim fra 24. juni 2020


- Havneveien 470, 7550 Hommelvik

Dette kan du få trening og veiledning i hos oss:

 • Salg og service, eksponering og utstilling i butikk
 • Produksjonsrettet arbeid
 • Transport
 • Kontor og resepsjon

Vi tilbyr følgende program:

I tillegg tilbyr Fretex Pluss følgende tilbud:

Eksterne bedrifter:

Vi samarbeider med mange bedrifter, så det er flere muligheter for arbeidstrening.

Jobbsøker som deltar på kurs

Fretex VTA Trondheim

Dersom du har, eller i nær fremtid ventes å få innvilget uførepensjon, men likevel har lyst til å være i en form for jobb, kan du være aktuell for en varig tilrettelagt arbeidsplass (VTA). Vårt fokus er å bistå deg i prosessen med å finne en arbeidsplass ut fra dine ønsker og behov. Det å finne tilhørighet, mening og mestring i en jobb ute i det ordinære arbeidsmarkedet er noe vi veldig gjerne ønsker å bistå deg med.

Vi tilbyr blant annet:
Kartlegging ved bruk av blant annet VIP24, Karriereverktøy, Jobpics, interessesjeklister, karriereprofil, kartleggings- og veiledningssamtaler for å utforske dine interesser og yrkesvalg.

 • Din egen jobbkonsulent som bistår deg i prosessen med å sette opp en målplan og å finne en   jobb tilpasset dine ressurser og eventuelle tilretteleggingsbehov.
 • Tett oppfølging og veiledning på arbeidsplassen.
  Er du nysgjerrig på et yrke eller på noen arbeidsoppgaver, men usikker på om det passer for deg? Da kan jobbkonsulenten sammen med deg tilrettelegge for en jobbsmak hvor du kan prøve ulike arbeidsoppgaver og arbeidsarenaer for å finne hva du trives med.
 • Samlinger hver onsdag bestående av turer og undervisning om ulike tema knyttet til arbeidsliv, fysisk aktivitet, bygge sosiale relasjoner, helse og kosthold.
 • Tilbud om nettbaserte kurs via AI-læring, relatert til tema etter ditt eget ønske, som videre kan bidra til økt kunnskap rundt en ønsket jobb. Etter endt kurs vil du få kursbevis. Kurs-PC får du lånt hos oss, bare spør jobbkonsulenten din.

Muligheter for å gå over fra en VTA-stilling til en VTAO (varig tilrettelagt arbeid i ordinær bedrift) eller på sikt over i en ordinær jobb. Her finnes det bare muligheter, om en ønsker å omfavne dem.

Har du lyst til å høre mer om hvem vi er og hvordan vi kan bistå deg på veien mot en meningsfull jobb, ta kontakt med teamleder for VTA Trøndelag;

Ingrid Jakobsen
Mob: 40802289


Ønsker du å søke deg inn på Varig tilrettelagt arbeid (VTA) hos oss i Fretex, ta kontakt med ditt lokale NAV- kontor for bistand med søknad og innsøking.

Fretex VTA Malvik


Dersom du har eller i nær fremtid ventes å få innvilget uførepensjon, men likevel har lyst til å være i en form for jobb, kan du være aktuell for en varig tilrettelagt arbeidsplass (VTA). Vårt fokus er å bistå deg i prosessen med å finne en arbeidsplass ut fra dine ønsker og behov. Det å finne tilhørighet, mening og mestring i en jobb ved vår lokasjon i Malvik eller ute i det ordinære arbeidsmarkedet er noe vi veldig gjerne ønsker å bistå deg med.

Vi tilbyr blant annet:

 • Kartlegging ved bruk av blant annet VIP24, Karriereverktøy, Jobpics, interessesjeklister, karriereprofil, kartleggings- og veiledningssamtaler for å utforske dine interesser og yrkesvalg.
 • Din egen jobbkonsulent som bistår deg i prosessen med å utarbeide målplan og å finne en jobb tilpasset dine ressurser og eventuelle tilretteleggingsbehov.
 • Tett oppfølging og veiledning på arbeidsplassen.
 • Er du nysgjerrig på et yrke eller på noen arbeidsoppgaver men usikker på om det passer for deg? Da kan jobbkonsulenten sammen med deg tilrettelegge for en jobbsmak hvor du kan prøve ulike arbeidsoppgaver og arbeidsarenaer for å finne hva du trives med.
 • Tilbud om nettbaserte kurs via AI-læring relatert til tema etter ditt eget ønske, som videre kan bidra til økt kunnskap rundt en ønsket jobb. Etter endt kurs vil du få kursbevis. Kurs-PC får du lånt hos oss, bare spør jobbkonsulenten din.
 • Jevnlige turer og andre aktiviteter gjennom arbeidsuken.
 • Egen kantine med mulighet for å være med på å utforme ukens meny og forberede mat.
 • Egen grønnsaks- og urteproduksjon som vi bruker som ingredienser til våre lunsjer.

Muligheter for å gå over fra en VTA-stilling til en VTAO (varig tilrettelagt arbeid i ordinær bedrift) eller på sikt over i en ordinær jobb. Her finnes det bare muligheter, om en ønsker å omfavne dem.

Arbeidsoppgaver og produkter som produseres internt på avdelingen:
Ved vår avdeling i Malvik kan vi tilby praktiske arbeidsoppgaver i vår produksjonsavdeling. Vi jobber for ulike leverandører som blant annet Tradeway, som distribuerer varer til Coop-butikkene.

Vi jobber også med redesignprodukter hvor formålet er å ivareta og bruke en del av produktene som kommer inn til Fretex og som ikke blir solgt i Fretexbutikkene. Er du interessert i våre tjenester, produkter, eller lurer på om vi kan bistå deg i gjennomføringen av ulike praktiske arbeidsoppgaver, produksjonsrelaterte arbeidsoppgaver og samtidig bidra til at mennesker mer nedsatt funksjonsevne får tilbud om en trygg arbeidsarena, og arbeidsoppgaver som bidrar til mestring og utvikling hos den enkelte? Ta gjerne kontakt med oss for en hyggelig prat med mål om et godt samarbeid. Under finner du en oversikt over noen av de produktene og tjenestene som VTA-ansatte jobber med.

Re-design notatbøker fra Fretex, stående på en hylle Re-design notatbøker FretexRe-design merkelapperRe-design merkelapper


Pipesafe:
Et produkt for entreprenører, byggebransjen og huseiere som ønsker å sikre seg mot vannskader, skader på det elektriske nettverket, gassrør og andre skjulte rør i vegger og tak. Skade på rør medfører ekstra arbeid og kostnader for byggentreprenører og huseiere, samt store utbetalinger fra forsikringsselskapene med påfølgende økning av premien for alle. Ved å montere Pipesafe på stenderverk, bjelker, lekter og lignende før plating/ innbygging reduseres muligheten for ufrivillig spikring og skruing i skjulte rør betydelig. Pipesafe fungerer like godt på stål som på tre. Pipesafe er ca. 0,7 mm stålplater med tape på baksiden som leveres i følgende størrelser:
50x50 mm (50stk i pakken) - 50x100 mm (25stk i pakken). Dette er et produkt som vi er stolte av, og som våre VTA-ansatte fester sammen, og pakker i esker.

Slik bruker du Pipesafe: Silikonbåndet på tapen fjernes og platen monteres direkte på stenderverk for å beskytte rør som går gjennom stenderen. Trykk platen godt mot underlaget og la den stå, da fester den best. Ønsker du mer informasjon om våre produkter, eller er interessert i å kjøpe noen av produktene, og samtidig bidra til å sikre en trygg arbeidsplass med meningsfulle arbeidsoppgaver for personer med behov for en tilrettelagt arbeidshverdag, ta kontakt med:

Even Leistad, jobbkonsulent og Pipesafeansvarlig.
Mob: 46501679

Ønsker du delta i et av våre tiltak i Trøndelag, ta kontak med ditt lokale Nav kontor for å bli søkt inn

 

Kontaktpersoner

Nina Rossen
Nina Rossen
Teamleder IPS

Fretex Jobb og Oppfølging AS
Mob: 970 21 302
Send e-post
Ingrid Jakobsen
Ingrid Jakobsen
Teamleder VTA Trøndelag

Mob: 408 02 289
Send e-post
Stine Bjerke Larsen
Fagleder AFT

Mob: 97 98 01 16
Send e-post

 

Fant du det du lette etter?