www.fretex.no Fretex logo print

Olabukseslips

Slips av brukte jeans
Slipset som er nyttig for både deg og planeten!

Du vet de gamle jeansene dine – de som enten er så slitte eller utdaterte at du ikke kan bruke dem lenger? Eller kanskje du bare har tatt vare på dem i håp om at de skulle passe igjen? Gir du dem til Fretex kan de få et helt nytt liv.

At dine gamle jeans redesignes til noe annet, er særlig gunstig for planeten vår. Visste du at vi i snitt har syv par jeans i skapet? Og at det selges hele 1,3 milliarder nye jeans hvert eneste år? Når det i tillegg går nærmere 8000 liter vann til å produsere ett enkelt par jeans i vanlig bomull, sier det seg selv at et høyt jeans-forbruk ikke er bra for miljøet.

Både ved å gi bort olabuksene til gjenbruk og å kjøpe produkter som er redesignet til noe nytt og nyttig, bidrar du til å redusere unødvendige klimautslipp. Så enkelt er det.

Gir olabuksene nytt liv

Nå lanserer Fretex en hel del slips og tversoversløyfer som er redesignet fra nettopp dine gamle jeans, olabukser, denimbukser, ja – uansett hva du velger å kalle dem.

Når vi redesigner olabukser til slips og sløyfer, bruker vi så mye som 80 prosent av stoffet i buksa - på vrangen. De resterende 20 prosentene kan ofte ikke brukes på grunn av lommer, linning, sømmer eller områder som er ekstra slitt, har flekker eller er skjeve. Derfor er det ca. ett og et halvt slips, og inntil fire tversoversløyfer som kommer ut av et par jeans.

Olabukseslips produseres i Norge og Romania

Produktene produseres av mennesker i Fretex Redesign som er på vei tilbake til arbeidslivet. De er designet av Ecomake (Kristine Lundteppen, Malin Kaashagen og Vanessa Brokstad).

På de tre redesign-avdelingene i Oslo, Drammen og Fredrikstad produseres 70 prosent av olabukseslipsene- og sløyfene, mens 30 prosent blir laget i Romania. Der har Frelsesarmeen, ved hjelp av EØS-midler, satt opp to systuer som skal gå til å bekjempe fattigdom blant romfolk. Det er Fretex Redesign i Norge som fysisk har satt opp og lært opp disse systuene.

Resultatene av dette redesign-prosjektet, olabukseslipsene og sløyfene, finner du i Fretex-butikkene og i Fretex sin egen nettbutikk fra fra 23. november.

Slik bruker du olabukseslipset

Slipset, som tidligere ble brukt for å symbolisere makt, er nå mer trendy enn noen gang. Det kan brukes av alle, og er ikke lenger forbeholdt formelle anledninger eller i forretningsverdenen.

Det kan være særlig kult å blande materialer som denim og vanlig bomull. Et olabukseslips i klar denimblått vil utgjøre en utradisjonell kontrast til en enkel hvit skjorte, men vil også passe like godt til en farget skjorte.

Prøv deg også på trenden med dobbelt denim, og topp en denimskjorte med slips i samme materiale. Sørg bare for at fargen passer, enten ton-i-ton eller i en litt annen nyanse enn skjorten.

Ulike farger og sjatteringer i olabuksene gjør at hvert eneste slips blir helt unikt. Det betyr at få andre, eller ingen, vil ha akkurat samme slipset som deg.

Husk alltid å levere inn de gamle, brukte og slitte jeansene dine i en Fretex-boks når du ikke lenger vil ha dem selv. Vi har alltid bruk for dem!

DIY - Lag ditt eget olabukseslips!

I desember kan du få kjøpte olabukseslipsene i Fretexbutikker .

Olabukseslips fra Fretex Redesign

Foto: Vegard Hartmann

 

 

Fant du det du lette etter?