Meny
 
||||

Bjørn Hølbakken, Innerst

Bjørn Hølbakken,
Installasjonen 'Innerst' av Bjørn Hølbakken ble vist 15.mai- 7.juni 2014. På åpningsdagen holdt Katy Penny en musikal performance spesielt laget for anledningen.

Så ser hun kvinnen inn i øynene. Alt stopper. Før tiden starter igjen. Og fra innbitt beherskelse og kjølig ytre går hun inn i kaos.

Bjørn Hølbakkens utstilling ”Innerst” er en installasjon som består av seks tablåer. Hvert tablå er knyttet til hver sin kortnovelle, hver sin historie. Alle historiene er et blikk inn i et menneske som på sitt vis møter seg selv. Utstillingen er bygget opp av maleri, skulptur, søppel, video og tekst. Katy Penny har bidratt ved å skape en lydkulisse, og vil under åpningen av utstillingen også bidra med en musikalsk performance, komponert spesielt for anledningen. Bergen Center for Electronic Arts - BEK, har bidradd med tekniske løsninger.

Bjørn Hølbakken er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen og har hatt en lang karriere som keramiker. I de siste årene har han beveget seg fra leire og over på lerret, i tillegg til å arbeide med installasjoner. Dette er femte gang Bjørn Hølbakken stiller ut i Galleri VOX.