www.fretex.no Fretex logo print

Å tenke miljø er bra, å handle miljøvennlig er enda bedre!

butikk varer interiør stein figur skulptur krims jente pynt
Et gavekort hos Fretex kan gi venner og familie en fin anledning til å oppdage alt det flotte som finnes i bruktbutikkene og samtidig gjøre noe bra for miljøet!

Kjøpefesten er i gang
HSH spår at vi i år kommer til å se en vekst i julehandelen på fem prosent fra i fjor. Omregnet til kroner og øre vil det si at nordmenn kommer til å legge igjen om lag 48,5 milliarder kroner i kassaapparatene i desember. Det betyr at hver og en av oss bruker om lag 40 prosent mer i butikken i desember enn vi gjør i de øvrige 11 månedene i året, skriver Ingvild Nesheim, senior markedsanalytiker i Dagbladet.

Det er ikke bare kredittkortene som går varme. I følge en NTNU-rapport står det private forbruket i Norge for 72 % av alle klimagassutslipp. Undersøkelsen har sett på karbonfotavtrykket i 73 land. Det er forskerne Glen Peters ved CICERO og Edgar Hertwich ved NTNU som står bak rapporten, som av tidsskriftet Environmental Science and Technology ble kåret til årets høydepunkt i konkurranse med over 1000 artikler innen temaet miljøpolitikk.

Hva ønsker du deg?
- Hvis du svarer ”fred på jorden, gode venner og snille barn” – så er det ikke så rart at du får nok et slips, en lysestake eller andre ting du har nok av fra før. Det er så viktig at vi forstår nettopp den makten vi har som forbrukere i en verden basert på markedsøkonomiske prinsipper. Mine tips når du skal bruke penger på gaver er: Gi opplevelser i gave (her kan du finne noe som passer alle lommebøker og alle personligheter), kjøp brukt, kjøp miljøvennlige og etiske gaver og kjøp kvalitet – noe som varer,  sier Tone Granaas, daglig leder i Grønn Hverdag.
Fretex har lagt til rette for en miljøvennlig handel
Bruktbutikkene bugner nå av fine varer. Når du handler brukt, bidrar du til at avfallsmengden reduseres og at behovet for produksjon av nye varer avtar. På facebook-sidene til Fretex forteller nå fornøyde kunder om hva de har funnet av festantrekk og andre ting til jul. I Bergen by har Fretex deltatt i et spennende miljøprosjekt.
- Fretex selger også gavekort. Det må da være en flott gave å både gi og få, sier Bent Udnesseter, butikkjedesjef i Fretex.


Gi like mye som du får!
Reklamefilmen fra Miljøverndepartementet kaster et humoristisk blikk på forbukersamfunnet. Vil du kaste her eller skal du kaste selv? spør ekspeditrisen. Mange har allerede fulle skuffer og skap, og når julegavene er pakket opp får man plassmangel. Vi i Fretex oppfordrer deg derfor til å gi like mye som du får; hvis du får en ny genser til jul, så sjekk i skapet ditt om en av de gamle genserne kan gis til Fretex. Er den hel, ren og fin, så er det trolig andre som kan få glede av den. Våre innsamlingsbokser holder døgnåpent hele jula!

 


 

Fant du det du lette etter?