www.fretex.no Fretex logo print

Aldri før har det blitt importert mer klær til Norge

butikk varer klær gul grønn utstilling
I fjor handlet vi klesplagg laget i utlandet for svimlende 30 milliarder kroner. Kanskje det nå er på tide å rydde i skuffer og skap? Fretex har kapasitet til å ta imot mer tøy!

- Nordmenn kjøper mye billige klær og får mye for pengene, sier Bror William Stende, i HSH til Aftenposten 3. februar. Forskningsleder Ingun Grimstad Klepp ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), har forsket på klær, forbruk og miljø i over ti år.
– Klær er blitt billigere, mens vi er blitt rikere. Pengene bruker vi på flere plagg, ikke bedre plagg. Dette er en katastrofe for miljøet, sier Klepp.
Fretex forlenger klærnes levetid
Klærne som kommer inn til Fretex blir gjenbrukt. Det sparer miljøet for enorme mengder avfall og reduserer behovet for ny produksjon. Det meste som folk gir til Fretex har en slik kvalitet at det kan gjenbruke,s og blir derfor solgtVarmeflaske som er lagd av gamle pledd videre. Det som ikke kan gjenbrukes forsøker Fretex å utnytte best mulig, blant annet ved å lage redesignede produkter. Et gammelt pledd blir til en varmeflaske og skjerf forvandles til nydelig puter.
Kjøper du et brukt klesplagg i stedet for et nytt hver måned, bidrar du til å spare utslipp av nesten 500 kilo CO2 i løpet av ett år.
Fretex ønsker mer klær og ting
Tøyet som gis i innsamlingsboksene gjør det mulig for Fretex å drive en omfattende virksomhet. Fretex er Norges største attføringsbedrift med 1250 mennesker i ulike attføringsprogram. Fretex har rustet opp kapasiteten, både når det gjelder biler og sorteringsanlegg, og er nå klar til å ta imot mer!

- Vi har registrert innsamlingsboksene våre i google maps her på hjemmesidene, slik at det skal bli enkelt å finne dem. Så jobber vi hardt for å tømme innsamlingsbokene våre ofte nok og holde det ryddig rundt dem. Det hender publikum tar kontakt med oss når de ser at det er fullt, og det setter vi stor pris på. Det er ikke alltid lett å vite når noen har ryddet i skapene og levert store mengder, sier Arnt-Willy Hjelle, som har ansvar for innsamlingen i Fretex.
Et par ser på en kjeleFretex tar imot alt som kan selges i butikkene som for eksempel bøker, servise, pyntegjenstander, sportsutstyr og bilder. Det du ikke har bruk for lenger kan andre ha nytte og glede av.
Nordmenn er flinke til å gi gaver til Fretex, og det er vi i Fretex svært takknemlinge for. Det er mange som hjelper oss å hjelpe.
 


 

Fant du det du lette etter?