www.fretex.no Fretex logo print

Avtale mellom Ragn-Sells og Fretex

ragn sells 1
Fretex og Ragn-Sells går nye veier for å hjelpe flere nordmenn på attføring over i jobb.

– Vi har nylig inngått en avtale der målet er å ansette inntil ti personer rekruttert fra attføringsprogrammene til Fretex, sier Jon Lille-Schulstad, direktør i Ragn-Sells.

Han mener det er på tide å høyne ambisjonene på attføringsområdet, og synes det er bra at Fretex viser vei.

Fretex innførere 1. januar 2013 jobbgaranti. For at garantien skal gjelde må jobbsøkere følge en plan om kurs, veiledning og arbeidspraksis. Fretex samarbeider med mange bedrifter om arbeidspraksis og rekruttering, men trenger enda flere samarbeidspartnere.

– Dette er et prosjekt vi gjerne tar del i. Ingen er tjent med at så mange faller utenfor arbeidslivet. Jobbgarantien innebærer en mye skarpere resultatorientering enn det som har vært vanlig på dette området, sier Lille-Schulstad videre.

– De fleste som faller utenfor arbeidslivet føler en stor usikkerhet for fremtiden. Jobbgarantien kan gi dem større trygghet og ro til å ta fatt på veien videre. De vil se at målet om jobb er innen rekkevidde og blir dermed motivert til egeninnsats, sier Trond Ivar Vestre, daglig leder i Fretex Norge.

Miljø- og gjenvinningsbedriften Ragn-Sells er først ute med å formalisere et slikt samarbeid med Fretex. Rekruttering kan bli aktuelt ved Ragn-Sells’ anlegg på Østlandet, i Stavanger, Bergen og Trondheim.

– De to bedriftene har fra før av et forretningsmessig samarbeid om returpapir. Fretex samler mye papp og papir fra kontorbygg, trykkerier og en egen makuleringstjeneste. Ragn-Sells sørger for avsetning og videresalg av dette. I år vil volumet trolig bli rundt 16 000 tonn, sier Lille-Schulstad.

På bilde er Ivar Nybo, som i dag arbeider hos Ragn-Sells etter å ha deltatt i attføringsporgram hos Fretex.

For mer informasjon:
Jon Lille-Schulstad, direktør råvarer i Ragn-Sells, telefon 911 81 334
Ingvald Hansen, personalsjef i Fretex, telefon 404 13 357

 


 

Fant du det du lette etter?