www.fretex.no Fretex logo print

BRUKBART - en utstilling om redesign

002
I juni åpner Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum I Bergen utstillingen BRUKBART som tar for seg gjenbruk og redesign. I utstillingen presenteres produkter fra kjente og mindre kjente designere fra Afrika, Asia, USA og Europa. Publikum får se både klær, tilbehør, møbler og pyntegjenstander, og det er lagt vekt på å vise bredden innen feltet, og sette søkelys på en viktig trend i innen dagens design.

Klimaendringer og miljøspørsmål har presentert designere for et nytt ansvar - og nye muligheter. Redesign kan være en av mange tiltak som kan være med på å realisere målsetninger om å redusere miljøutslipp, samtidig som det kan være en spennende og kreativ metode til ny design.

Hvordan vi tillegger ”verdi” er et av de sentrale spørsmålene som tas opp i utstillingen. Et annet viktig aspekt er hvorfor formgivere velger nettopp denne formen for design, og i utstillingen trekkes det fram faktorer som mangel, moral, mote og mulighet. Redesign er blitt mote, men fenomenet er på ingen måte nytt. I tillegg til ny design viser BRUKBART også lite utvalg av gjenstander fra museets historiske samlinger.

Fretex Redesign vil vise sine produkter i utstillingen og tilby publikum workshops.

Utstillingen står fra 2. juni til 28. august.

 


 

Fant du det du lette etter?