www.fretex.no Fretex logo print

Fretex feirer 110 år!

historisk bilde - Elevator
Fretexhistorien startet sensommeren 1905. Da ble Frelsesarmeens industrihjem Elevator innviet i Kristiania.

Fretex har gitt mennesker grunn til å tro på framtiden i 110 år!

Fretexhistorien startet sensommeren 1905. Da ble Frelsesarmeens industrihjem Elevator innviet i Kristiania. Elevator var et tiltak for å hjelpe hovedstadens vanskeligstilte. Byens fattige og forkomne menn fikk en seng og et midlertidig arbeid, som et første steg på vei ut av elendigheten. Industrihjemmet Elevator satte i gang flere prosjekter for å sysselsette beboerne, blant annet drev de både et møbel- og skomakerverksted. Den viktigste virksomheten ved Elevator var likevel innsamling og salg av avfallspapir.

«Det finnnes ikke noe mer tragisk skuespill en nå se en sterk, dugelig arbeider som midt blant våre palasser og kirker ikke tigger om almisser, men om arbeid.» - William Booth, Frelsesarmeens grunnlegger.

Tidlig på 70-tallet så den første Fretexbutikken dagens lys i Bergen. Fra da av ble moderne reklame tatt i bruk. Popbandet «Woodoo» poserte i dresser og hatter fra Fretex og under bildet sto det: «Vi kjøper våre klær hos Fretex». For noen falt det tungt for brystet at slike virkemidler ble tatt i bruk, men reklamen fungerte!

Du kan lese mer om Fretex sin historie og moten gjennom de ulike 10-årene i Fretexmagasinet.

 


 

Fant du det du lette etter?