www.fretex.no Fretex logo print

Fretex gir ut magasin

Fretex Skattejakt
Fretexmagasinet er gjenbrukssvaret på Ikea-katalogen; et stort mangfold av tekstiler og interiør gjenbrukes og får nytt liv hos nye eiere! Magasinet inspirerer og viser miljøvennlige alternativer til å handle alt nytt til jul!

Fretex Cover lowDu kan lese magasinet her - bare trykk på coveret.

I månedsskiftet oktober-november mottar 100 000 nordmenn et magasin som er proppfullt av gode ideer til gjenbruk. Norges største moteeksperter gir oss sine beste gjenbrukstips, blant annet redaktør i Costume, Vanessa Rudjord; moteredaktør i Cosmopolitan, Elisa Røtterud og leder i minmote.no, Sonia Huanaca. Moteekspertene ivrer for gjenbruk og de gamle klesskattene! Stylister setter sammen antrekk med brukte klær og brukt interiør.  


Hvorfor et Fretexmagasin?

- Vi gir ut magasinet for at enda flere skal oppdage hvilken skattekiste Fretex er. Vi vil også fortelle om våre attføringstilbud og at det finnes muligheter for mennesker som står utenfor arbeidslivet, sier Trond Ivar Vestre, daglig leder i Fretex Norge.

Til jul skal brukt og nytt mikses

Jenny Skavlan viser hvordan tekstiler kan redesignes og forvandles til nye plagg. Hun gir noen enkle råd for redesign.

- Det er mange veldig dyre plagg som jeg har veldig lyst på, som jeg ikke kommer til å unne meg. Da prøver jeg å lage noe med litt samme feelingen, sier Jenny Skavlan.

Fretex har egne redesignavdelinger hvor gamle skinnjakker forvandles til vesker og gamle bøker får nytt liv som nye notisbøker. Dette kan du lese mer om i magasinet.


Kronprinsesse Mette-Marit om gjenbruk

Kronprinsessen besøkte Fretex da hun stilte opp for magasinet. Der fikk hun blant annet sortere klær. Kronprinsessen hadde teft og gjorde en god innsats.

- Gjenbruk er en viktig del av en hel syklus i forhold til hvordan vi forbruker i dag. I julen passer min familie på å sortere papir som skal resirkuleres og så tenker vi over hva vi legger under treet, forteller Kronprinsessen.  I magasinet forteller hun mer om gjenbruk og miljø, om noen juletradisjoner og hva familien og de nære relasjoner betyr.

Kjendisaksjon

20 kjendiser har gitt gaver til Fretex, som du kan se i magasinet. Gavene vil bli solgt før jul, så kanskje den signerte golfkølla fra Suzann Pettersen, kjolen fra Ingrid Bjørnov eller skidressen til Petter Northug får sitt nye hjem hos deg?

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Fant du det du lette etter?