www.fretex.no Fretex logo print

Galleri VOX åpner utstillingen "Blå"

forsidebilde oppdatering FB Insta
Galleri VOX Fellesatelier åpner gruppeutstillingen "Blå" torsdag 18. mars 2021 kl 17.00 Utstillingen er en salgsutstilling og vises til og med søndag 18. april. Det siste året har vært preget av korona-tiltak og begrensninger, og vi ønsker med denne utstillingen å jobbe sammen om og mot noe, til tross for at vi ikke har kunnet være så mye sammen fysisk. Utstillingen er en presentasjon av Fellesatelieret, der alle medlemmer og kunstneriske veiledere stiller ut i felleskap.


Blå er fargen på timen mellom lys og mørke, mellom dag og natt. Blå er melankoliens farge og samtidig håpets farge. Blå er en hverdagens farge, men den er også forbundet med det royale. Blå er like rik på assosiasjoner som den enkelte av oss representerer. I sin helhet vil utstillingen være dominert av ulike nyanser av blått.

Minimum 60% av verket skal være utført i blåtoner. Fargen gir i seg selv mange assosiasjoner, og de utstilte verkene viser mange ulike innganger til hvordan å anvende og forstå dens betydning i en kunstnerisk sammenheng.


Fellesatelieret Galleri VOX er en arbeidsplass for kunstnere og kreative i regi av Fretex, og med støtte av NAV og Bergen kommune. Vi arbeider innenfor en forståelse av at det å arbeide med kunst og kreative prosesser bidrar til å fremme psykisk helse. Galleriet har eksistert i Bergen sentrum siden oppstarten i 2005, og er en del av Bergen Kommunes satsning på psykisk helse.

 


 

Fant du det du lette etter?