www.fretex.no Fretex logo print

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit besøkte Fretex

8.8.2012 025
Kronprinsessen besøkte hovedlageret til Fretex i Ole Deviks vei 50 i Oslo torsdag. Kronprinsessen besøkte mottaket og redesign- og attføringsavdelingene.

8.8.2012 047Hver nordmann kaster 8 kg klær i året
Fretex får inn mellom 15 og 17 tonn tekstiler i Oslo hver dag. Klærne blir gjenbrukt eller forvandlet til nye redesign-produkter. Jo mer som gjenbrukes, jo bedre er det for miljøet.

- Fretex får mye klær, men samtidig vet vi at hver nordmann kaster 8 kg tøy hvert år. Klærne som kastes blir brent og det er svært dårlig utnyttelse av gode ressurser, sier Vestre videre, som håper at enda flere kan gi klær de ikke lenger trenger selv.

Kronprinsessen sorterte klær til butikkene.
- Hun gjorde en god innsats, sier Eivind Madsen, daglig leder i Fretex Øst-Norge.

Ansatte i Fretex hadde laget et forrykende moteshow med tema fra 80-tallet. Det var sterke farger og mye humor, og alle modellene var ansatte på Fretex. Kronprinsessen tok plass i en bamsestol og nøt forestillingen!

 

8.8.2012 105Hver dag får en person jobb etter å ha deltatt i attføringsprogram hos Fretex
Fretex er Norges største attføringsbedrift og innførerer jobbgaranti i 2013. Det vil si at Fretex garanterer jobbsøkere tilbud om en ekstern jobb etter å ha deltatt i arbeidspraksis, kurs og veiledning hos Fretex.

Kronprinsessen fikk møte jobbsøkere som fortalte sin historie om det å falle utenfor arbeidslivet. Fretex har et stort nettverk og arbeider for at flest mulig skal få jobb i det ordinære arbeidslivet.

- Kronprinsessen var svært interessert i å høre om attføringsarbeidet, og det er et viktig arbeid som vi gjerne forteller om, sier konsernsjef og daglig leder i Fretex Norge, Trond Ivar Vestre. Det er mange som kjenner Fretex som en bruktbutikk, men Fretex er så mye mer!

Se film fra besøket 

Innslag på TV2.no

 


 

 

 

 

8.8.2012 0798.8.2012 035

 

 


 

Fant du det du lette etter?