www.fretex.no Fretex logo print

Hope - the Fretex song

HOPE Jon Johannessen
Fretex mottar mange flotte gaver, og nå har det kommet ei låt!

Det er Tim ”Ledfoot” Scott, Jon Johannessen og Ronni Le Tekrø som står bak låta. De spilte på et arrangement for Fretex for et par år siden og ble inspirert til å lage en egen Fretexlåt.

Alle gaver som gis til Fretex forvaltes på best mulig måte. De skal være med å gi folk grunn til å tro på framtiden og gi nye jobbmuligheter. Låta sendes nå til radiostasjoner og andre medier og gjøres tilgjengelig på spotify.

Jobbgaranti.
-
Vi vil at låta om håp skal være med å sette fokus på jobbgarantien, som Fretex innfører i 2013. Vi tilbyr jobbsøkere en garanti om jobb. Det skjer ved at Fretex samarbeider med mange bedrifter som er klare til å rekruttere jobbsøkere fra Fretex og ved at det stilles større krav til både jobbsøkere og oss selv, forteller Ingvald Hansen, som er personalsjef i Fretex.  Dette kan du lese mer om her.

Musikerne. Tim Scott er kanskje mest kjent fra The HavalinaHOPE Tim Scotts, HOPE Ronni Le Tekrosom ble en stor suksess. I 1993 flyttet han til Norge og i 1994 ble ”Deceivers and Believers” gitt ut (Warner Music). Denne låta ble spilt mye på radio. Han ga ut et nytt album i 1994, det samme året som Bruce Springsteen brukte en av hans låter, High Hopes. Tim har samarbeidet med The Clash, Bob Dylan og Alan Parsons, vært frontfigur i bandene Bulldog og Simpel, og vært oppvarmer på turne for blant annet Madrugada. Ledfoot gjør årlig om lag 100 konserter i Norge. Ronni Le Tekrø er godt kjent for de fleste etter en lang karriere med blant annet TNT og Vagabond. Han har også en variert solokarriere, og samarbeid med blant annet Terje Rypdal og Wild Willy’s Gang.
Jon er jobbsøker hos Fretex og forteller sin historie

Jon hadde stor suksess i musikkbransjen; spennende oppdrag, ne kontakter og utfordringer kom på løpende bånd. Det skjedde mye positivt, men prisen ble etter hvert vel tung.

Jon forteller med glimt i øyet om hvordan musikken reddet han fra idretten. Som sønn av tidligere landslagsspiller og hovedtrener for herrelandslaget i fotball (1970-71), Øivind «King Kong» Johannessen,var det kanskje noen som forventet at han skulle følge i sin fars fotspor. Men Jon hadde andre ønsker og talenter. Han var interessert i musikk og startet i tenårene rockebandet Alarm.
- Vi slo raskt gjennom og det føltes bra for en litt skoletrøtt tenåring! Jeg var ikke mer enn 18 år da vi fikk platekontrakt med EMI. Vi ga i 1981 ut albumet ”Feil finger” og dermed fikk jeg en brå start på min karriere som musiker, forteller Jon.

Suksessen ga nye muligheter. Jons band Alarm spilte samtidig med blant annet Dumdum boys og Backstreet Girls. Han fikk holde på med det han likte aller best og hele tiden åpnet nye dører seg. På 90-tallet hadde Jon ansvar for Warners norske musikkforlag. I tillegg til at han selv skrev musikk og spilte, samarbeidet han med komponister og kunstnere på vegne av Warner. Jon forteller om mange fine folk han fikk jobbe sammen med den tiden, blant annet Marius Müller, Ole Paus, Bøhren & Åserud. Jon sto på for å få så gode resultater som mulig, både for selskapet og for den enkelte komponist. Jo bedre resultatene ble, jo mer økte forventningen og kravene. I ettertid ser Jon at denne karusellen ikke var sunn, men der og da var han opptatt av å levere. Suksessen gjorde godt, men prisen å betale ble etter hvert svært høy. Jon sa alltid ja og var ikke bevisst på å sette egne grenser.
- Tenk om jeg hadde klart å si nei noen ganger, si at 16 timers arbeidsdag fikk holde, sier Jon med et skjevt smil.

Så kom det dramatiske vendepunktet, da Jon i 2003 fikk hjertestans. Tilfeldigheter gjorde at broren hans var i nærheten og at han hadde frisk kunnskap fra førstehjelpskurs. Broren gjorde alt riktig, men Jons første reaksjon på å bli reddet var ikke takknemlighet. Han ble irritert og sint.  Etter kort tid var Jon tilbake i jobb, men noe var forandret. På denne tiden dukket Ronni Le Tekrø opp. De kjente hverandre fra tidligere, og nå utviklet vennskapet seg.
- Både Ronni og broren min mente jeg burde gjøre endringer i livet mitt. De foreslo at jeg skulle flytte til Toten, og bruke tid på det jeg elsket over alt, å spille musikk og komponere, sier Jon.
Han sluttet i jobben sin. Musikken ble prioritert, og presset og det tøffeste stresset ble tonet ned. Da det ”gamle” livet ble avsluttet, måtte Jon etablere en ny plattform, og det har ikke vært enkelt.

- Jeg har alltid likt å spille for folk, men er ikke spesielt sosial, innrømmer Jon. Å få en knekk ble vanskelig for selvbildet og det tar tid å få tilbake troa på seg sjøl. Jon skryter av kjæresten Heidi, og moder’n Brit som har vært til stor hjelp i vanskelige tider. Jon er også fornøyd med støtten han har fått fra Fretex. Etter å ha levd en stund på oppsparte midler kontaktet han Nav for å få hjelp til videreutdanning. Og sånn kom Fretex inn i bildet. Fretex er en attføringsbedrift og jobbformidler.

- To jobbkonsulenter møtte meg på en god måte og var tydelige på at de ville bistå så godt de kunne. De har vært til stor hjelp for meg. Vi har forsøkt litt ulike løsninger, men nå har jeg arbeid eksternt og det fungerer bra! Mine kontakter i Fretex har vært viktige i denne prosessen. Jeg har kunnet utveksle erfaringer med dem. De har lyttet, støttet og utfordret! forteller Jon.

Han forteller også om betydningen av å være en del av et team.
- Folkene i Fretex er nesten som familie for meg nå. Det er godt å stikke innom, og jeg vet at de trår til om jeg trenger det! Jeg liker livet mitt nå. Jeg er kreativ, lager musikk, komponerer og spiller for folk. Fretex har hjulpet meg til å få tilbake trua på meg sjøl, - og det er jammen på tide, smiler Jon! Han forteller videre at det kan være krevende å ta imot hjelp.

- Man vil jo helst fikse alt sjøl...
Samtidig oppfordrer Jon folk til å benytte seg av de gode tilbudene som faktisk finnes. Prosessene kan være krevende, men man må ta tak i livet sitt for å komme videre! Jon har sammen med sine venner Ronni Le Tekrø og Tim «Ledfoot» Scott spilt inn en sang som de har gitt til Fretex.

- Vi hadde en flott utekonsert for Fretex, ved Oslo S sommeren 2011, og det inspirerte til å lage denne låta som for oss handler om at vi skal ta vare på hverandre, avslutter Jon.

Her finner du låta.

Foto: Petter Stene (Tim Scott og Jon Johannessen) og Marit Hermstad (Ronni Le Tekrø)

 


 

Fant du det du lette etter?