www.fretex.no

Notatbøker fra Fretex

notisbøker
Gamle bøker forvandles til "nye" notatbøker. NRK Østlandssendingen har fulgt produksjonsprosessen.

Gjenvinning for miljøet
Papiret i bøker som ikke blir solgt, skjæres løs fra permen for gjenvinning. På Fretex sine verksteder setter ansatte ved Norges største attføringsbedrift nytt papir i de godt brukte permene.

Fretex Redesign utvikler ny design av brukte tekstiler og andre artikler, og har siden 2005 jobbet med å utvikle redesign som et kommersielt alternativ. Norli bokhandel vil selge bøkene og kan dermed formidle redesign som konsept til veldig mange mennesker.

Her kan du se innslaget fra NRK Østlandsendingen 13. desember og NRK Østfold 12. januar 2011.

-I Norli var det forelskelse fra første blikk! Fretex Redesign-produktene er produkter med sjel som allerede har levd et langt liv. Vi synes dette er et flott prosjekt i regi av Fretex, både hva gjelder miljøet og det menneskelige, og vi er stolte av å være Fretex sin samarbeidspartner om dette. Vår spådom er at produktene fra Fretex vil ligge under mange juletrær i år, sier Kristina Wickstrøm hos Norli. 

Miljøvernminister Erik Solheim besøkte en Fretex-butikk i Bergen hvor han fikk se flere redesignprodukter, blant annet notatbøkene.
- Her har gode designere laget flotte produkter som hjelper oss til smart forbruk. Dette er virkelig etter mitt hjerte, sa en strålende fornøyd minister til NRK Hordaland.

Fretex gir både ting og mennesker nye muligheter
Notisbøkene blir produsert ved Fretex sine verksteder og gir arbeidspraksis til mennesker som er i et attføringsprogram. 1100 mennesker deltar i attføringstiltak hos Fretex; de deltar på kurs, får veiledning og arbeidspraksis. Målet er å komme tilbake i det ordinære arbeidslivet.

Kun materialer som fortjener et liv til blir brukt i notisbøkene og de andre redesignproduktene til Fretex. Produktspekteret inkluderer sminkepunger og vesker laget av skinnjakker, puter laget av kasserte pelskåper og silkeskjerf og varmeflasker laget av mormors ullpledd. Produktene selges i Fretex Unika i Oslo og Trondheim og i utvalgte designforretninger.

 

 


 

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter?