www.fretex.no Fretex logo print

Ny utstilling i Galleri VOX i Bergen

figur, fra utstillingen Pandæmonium
En av våre medlemmer i VOX atelierfellesskap, Katrine Hagesæther, åpner sin første solo-utstilling i perioden 26.09. - 13.10.

"Pandæmonium"

Med utgangspunkt i Katrine Hagesæthers fascinasjon for eventyr, Fantasy og mytiske fortellinger har hun gjennom mange år arbeidet frem en rik variasjon av figurer formet og bearbeidet i plast/leire m.m. Hennes generelle interesse for dyr blandes med fantasirike og eventyrlignende vesener som kan vekke assosiasjoner til de uttrykk vi kjenner fra den mangesidige og fabulerende Fantasy-verden. Gjennom tegninger, skisser, maleri og skulptur skaper Katrine sin egen kreasjon av fabeldyr, og spesielt for åpningsdagen vil hun vise frem noen av sine samleobjekter innen dyreskjelett og -skinn.

Utstillingens tittel, "Pandæmonium", refererer til antikkens mytologi der ordet var en betegnelse på gudenes tempel. I John Miltons episke dikt fra middelalderen er Pandæmonium navnet på hovedstaden i helvete. I dag brukes ordet pandemonium som en beskrivelse av et vilt, øredøvende spetakkel.

Galleri VOX  i Bergen er en arbeidsplass for kunstnere og kreative personer med psykiske helse utfordringer. Atelieret disponerer keramikkverksted og flere arbeidsrom for maling, tegning, tekstil, data og skulptur.

 


 

Fant du det du lette etter?