www.fretex.no Fretex logo print

Samarbeid for å gi flere en mulighet i arbeidslivet

DSC 2967
På Lillehammer samarbeider Nav, Fretex, Strandtorget kjøpesenter og Mester Grønn for å gi jobbsøkere nye muligheter.

Fretex Lillehammer har en bruktbutikk og attføringsavdeling i Storgata, men nå har de også etablert seg med eget kontor på Strandtorget kjøpesenter. Dermed kommer attføringsavdelingen tettere på næringslivet, og Fretex kan bedre følge opp jobbsøkere som har arbeidspraksis på senteret.

- Mange butikker har god erfaring med å ha jobbsøkere i arbeidspraksis, men vi vet også at en del kan være litt usikre på hva dette dreier seg om. Ved å komme tettere på den enkelte arbeidsgiver, vil vi bistå og følge opp der det trengs, sier Morten Berget, som er jobbkonsulent hos Fretex på Lillehammer.

DSC 2962Opplæringsplaner i butikkfaget

Fretex har egne opplæringsplaner for butikk som består av ti moduler. Jobbsøkere i Fretexbutikker får denne opplæringen før de skal ut i ekstern praksis. Dermed har de en viktig grunnkompetanse i butikkfaget, som både gir den enkelte jobbsøker trygghet og som er positivt for framtidige arbeidsgivere.

Camilla har vært i intern arbeidspraksis hos Fretex siden 14 januar. Hun har gjennomgått alle ti opplæringsmodulene i butikkfaget, og er nå klar for ekstern praksis hos Mester Grønn på Strandtorget kjøpesenter.

- Før jeg startet opp  hos Fretex visste jeg ikke noe om det å jobbe i butikk.  Jeg har lært mye og kunnskapen om butikkfaget gir meg en trygghet. Nå er jeg veldig spent på å starte i arbeidspraksis hos Mester Grønn. Jeg synes kundemøtet er spennende og  det er sosialt å arbeide i butikk. Jeg liker å ha kontakt med mennesker, forteller en smilende Camilla.


Hos Mester Grønn er det daglig leder, Eva Karlsen, som tar imot Camilla.

- Motivasjonen vår for å ha en jobbsøker fra Fretex i praksis er at vi gjerne vil bidra til å få flere ut i arbeid. Det kan være vanskelig når en har "et hull i CV'n" , og da er det viktig å skaffe seg en god referanse. Det kan være mange grunner til at en er i den situasjonen, men det er vel neppe noe en har valgt bevisst, sier Eva Karlsen.

Hun synes samarbeidet med Fretex så langt har vært bra og at opplegget virker godt. For at Fretex skal lykkes med å gi jobbsøkere nye muligheter i arbeidslivet er slike samarbeid helt avgjørende. Om det er flere arbeidsgivere innenfor butikksektoren eller andre områder som ønsker å samarbeide med Fretex, så ta kontakt!

 


 

Fant du det du lette etter?