www.fretex.no Fretex logo print

Slik ser det ut når Fretex tar over et hotellrom

#Fretexdrømmerommet på Scandic Vulkan i Oslo
Rom 201 på Scandic Vulkan er ikke som hotellrom flest. Her har Fretex fått boltre seg fritt med gjenbrukte møbler og folks drømmer skrevet på vegger og tak.

Fretex har fått et eget hotellrom på Scandic Vulkan ved Grünerløkka i Oslo. Fretex-rommet skal by på en helt spesiell hotellopplevelse.

- Fretex vil bidra også til at mindre kastes og mer gjenbrukes. Gjenbruk er bra for miljøet. I vår tid med mye bruk-og-kast, vil vi vise at det finnes skatter i ting som allerede har levd et liv.

#Fretexdrømmerommet på Scandic Vulkan i Oslo

Rommet har utelukkende gamle møbler som har fått et malingsstrøk og framstår som nesten nye. Fretex sin visjon om å gi folk grunn til å tro på framtiden preger også interiøret. Den ene halvdelen av rommet er fylt opp med folks drømmer, håp og ønsker for framtiden. Den andre delen av rommet er hvitt, og representerer et potensiale. At vi sammen kan få til mer.

Drømmer for framtiden

- Vi har laget et drømmerom med et konsept basert på relasjonell kunst. Vi ba folk om å fortelle oss om drømmene sine, og det har de gjort. Klasse 2 B på Lakkegata skole i Oslo har deltatt aktivt i prosjektet, sier Hilde Bruvold i Fretex, som har ledet arbeidet.

Fretexdrømmerommet scandic vulkan

Stor miljøgevinst

Miljøgevinsten ved å velge brukt er stor. Velger du en brukt t-skjorte istedenfor å kjøpe en ny, skåner du miljøet for 11 kilo karbondioksid, 2448 liter vann og 589 milliliter kjemikalier. Det tilsvarer energien til å drive en lyspære i over 1000 timer.

- Vi i Fretex vil legge til rette for at det skal være enkelt og stilig å velge gjenbruk. Jeg håper gjestene på Fretex-rommet blir inspirert til mer gjenbruk, og at de smittes litt av Fretex sin visjon om å tro på framtiden, sier Line Isegran, salgssjef i Fretex.

Unik hotellopplevelse

Scandic Vulkan har allerede et samarbeid med Fretex med gjenbruksprosjektet «The Hotel Recycle Bag». Hotellgjester kan legge igjen klær de ikke lenger vil ha eller gi bort gjenglemte klær de ikke ønsker tilsendt. Klærne selges deretter videre av Fretex. Nå har samarbeidet gått ett steg lenger.

- Samarbeidet med Fretex betyr mye for oss, og er en viktig del av miljøarbeidet til hotellet. Vi er opptatt av å gi gjestene en hotellopplevelse utenom det vanlige. Med et annerledes rom kommer annerledes tanker. De første gjestene som har sovet i rommet har vært strålende fornøyde, sier Monica Egeberg, hotelldirektør ved Scandic Vulkan.

Foto: Kristian Jøraandstad

 


 

Fant du det du lette etter?