www.fretex.no

Barnas Fretex

Logo
Gjenbruk av leker er viktig for å spare miljøet. Denne julen skal lekene under juletreet helst være skatter som allerede har en historie.

2900 tonn leker er også i år på vei inn under norske juletrær. Det er i gjennomsnitt godt over 6 kilo per barn under 6 år. Salget på leker og spill er tredobbelt så høyt i desember som resten av året. I 2016 ble det ifølge Virke solgt leker for hele 2 224 000 000 kroner.

- Vi mener det er på tide å sette gjenbruk av leker på agendaen, forteller Kristin Hareide, Utviklingssjef Butikk i Fretex.

Barn ønsker seg alltid nye leker, men de trenger ikke være nye for at barna skal bli fornøyd. En undersøkelse viser at 54 prosent  av oss er helt enige i at det bør være mer fokus på gjenbruk og resirkulering - også med tanke på julehandelen.

Samme undersøkelse viser at 49 % av oss kunne tenke oss å kjøpe en brukt leke i god stand til egne eller andres barn til jul. Med Barnas Fretex blir dette mulig.

- Vi ønsker oss leker som noen har lekt med og vært glad i, men som kan gå rett videre til nye barn. Derfor håper vi lekene blir levert i den stand man selv hadde ønsket få den. Rene og fungerende leker så barna kan begynne leken umiddelbart. Dermed vil du også kunne kjøpe alle typer leker hos oss, fra lego, duplo, playmo og bamser, til bøker, briotog, dukker og kostymer, forteller Kristin Hareide.

 

 

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter?