www.fretex.no

Sensitive opplysninger

Ikke alle vet hvor de skal kvitte seg med sensitive opplysninger, eller hva en har av sensitive opplysninger. Samtidig har mange av oss noe liggende som vi ikke ønsker at andre skal se eller få fatt i.

Har du noe av dette liggende hjemme?

  1. selvangivelser
  2. lånepapirer
  3. kontrakter
  4. papirer rundt helse
  5. brev fra offentlige etater
  6. kontoutskrifter
  7. fakturaer osv

Til og med en flybillett kan inneholde sensitive opplysninger. Det er mye jobb å rive dette godt opp, slik at det ikke kan rekonstrueres.

Andre ting som inneholder sensitive opplysninger er utrangerte mobiler, PCer, nettbrett, gamle disketter o.l. Selv om en har formatert en harddisk, kan en kyndig person lett hente fram bilder, dokumenter og annet som ligger på harddisken. Mange glemmer også at det ligger et minnekort i mobilen når de bytter den ut.

Bruker du det samme passordet?

Veldig mange bruker nemlig det samme passordet på flere steder. Har du en google- eller gmailkonto, så har PCen lagret søkehistorikk og passord. Mange datakyndige mennesker har ikke problem med å finne passord til PC og kontoer, og da har de fri tilgang til bilder, dokumenter og sensitive opplysninger.

Det er mange som tror en kvitter seg med sensitive opplysninger ved å dra på gjenvinningsstasjonen og levere der, men der er det ingen garanti for at noen andre plukker med seg noe. Det er heller ikke uvanlig med at uvedkommende kommer seg inn utenom åpningstid. De fleste bedrifter tenker heller ikke over at den kombinerte printeren/kopimaskinen har minne.

Privatpersoner kan også få makulert sine sensitive opplysninger.

Fretex har makuleringsanlegg flere steder i landet. Ved å kontakte nærmeste hovedkontor, kan en få vite hvor en kan komme med sensitive papirer og datalagringsmedier.

Det som blir sikkerhetsmakulert blir sendt videre til gjenvinning, som er viktig for miljøet.

*
*
*
*

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter?