www.fretex.no

Makuleringsmaskin eller makuleringstjeneste?

Holder det med en egen makuleringsmaskin for å kvitte seg med bedriftens sensitive dokumenter eller er det smartere å benytte seg av en makuleringstjeneste? Slik avgjør du hva som passer best for din bedrift.

Først og fremst må makuleringsbehovet defineres. Er det snakk om en liten bedrift som produserer få dokumenter og generelt lite papir? Da vil trolig en egen makuleringsmaskin løse de fleste dagligdagse oppgaver. Ta en vurdering på hvor mye tid som vil gå til makulering og hvor mye en slik maskin vil koste, og husk å beregne med eventuell vedlikehold av maskinen for å se om det vil lønne seg.

Er det derimot en større bedrift som håndterer store mengder papir, vil det være mer praktisk og tidsbesparende å benytte en makuleringstjeneste. Ikke minst vil det være tryggere – og sikkerhetsaspektet er en god grunn til å sette makuleringsjobben bort til noen andre.

En vanlig makuleringsmaskin gjør ikke alltid jobben


Alle bedrifter har sensitive dokumenter med informasjon de ikke ønsker at uvedkommende skal få tak i. Konfidensiell informasjon på avveie kan ha konsekvenser for personvern, konkurransekraft og bedriftens omdømme.

En vanlig makuleringsmaskin på kontoret gjør nødvendigvis ikke jobben riktig. Med nok tid og tålmodighet er det ganske enkelt å sette papirene sammen igjen. Og hvor skal du egentlig kaste de makulerte bitene for å være helt sikker på at ikke uvedkommende får tak i dem?

Derfor bør sensitive dokumenter gå gjennom en ordentlig makuleringsmaskin, som ikke bare strimler opp papirene, men som gjør dem om til konfetti. Da blir det så og si umulig å sette bitene sammen slik at informasjonen de inneholder gir mening.

Visste du at Fretex tilbyr sikker og trygg makulering?

Hvorfor få Fretex til å makulere?


Ved å sette bort makuleringsjobben til Fretex slipper dere å håndtere alle papirene på egen hånd, og kan være helt sikre på at det ikke havner i gale hender. Fretex destruerer papirene med fortrolig informasjon på en måte som tilfredsstiller de strengeste kravene til sikker makulering

Prosessen er enkel og kontrollert: Du tar kontakt og får utplassert låsbare beholdere som vi henter, enten etter fast avtale eller ved behov. Transporten foregår lukket til våre sikrede anlegg der det både er videoovervåkning og adgangskontroll. Der blir papirene forskriftsmessig makulert i store makuleringsmaskiner og sendt videre til papirgjenvinning.

Til slutt mottar dere informasjon om hvor mange kilo papir bedriften har makulert og gjenvunnet, til bruk i miljøregnskapet.

Makulerer mer enn papir


Husk at det ikke bare er papirer som bør makuleres, men også elektroniske lagringsminner som mobil, harddisk, PC, nettbrett eller lignende. Skal bedriften kvitte seg med slikt utstyr bør det alltid leveres inn til en leverandør som sørger for at all data slettes på en måte som gjør det umulig å hente frem informasjonen igjen.

Fretex tar også imot elektronisk utstyr for destruering og makulering av data. Hvis det er ønskelig kan dere få en egen boks til PC-er og annet elektronisk utstyr, i tillegg til beholderen for papir. Alt som makuleres hos Fretex blir ikke bare ødelagt for godt, men materialene blir også til nye produkter.

*
*
*
*

Fant du det du lette etter?

Hva lette du etter?