Meny
 

Visuelt Demokrati 2018

Rapport rose tapet
Kleppestø senter, 2.etg

Den bergensbaserte kunstneren Rita Marhaug initierte i samarbeid med Foreningen Trykkeriet prosjektet Visuelt Demokrati gjennom å undre seg over hvem som hadde rett til å ytre seg i det offentlige rommet. Stiller vi alle likt der?

Ulike grupper ble invitert til å diskutere dette spørsmålet og arbeide frem et visuelt resultat. En av de inviterte gruppene var Galleri VOX. Under arbeidets gang har 12 medlemmer bidratt med tanker, skisser, tid og rå arbeidskraft, ledet av kunstnerisk veileder Anna Björkman. For Galleri VOX sin del resulterte prosjektet i en rose dekket tapet med sting. Den overrekkes Askøy kommune, og vil kle veggene i deres lokaler på Kleppestø senter. Veggene finner dere i inngangspartiet til NAV, folkebiblioteket og kommunens kulturkontor i 2.etasje.

I forbindelse med overrekkelsen av tapeten åpnet også utstilling i samme lokale der Galleri VOX sine medlemmer viser bredden av sitt kunstneriske arbeide. Utstillingen kan ses til og med 20.november 2018.

Visuelt Demokrati er et prosjekt initiert av Foreningen Trykkeriet med støtte fra Hordaland fylkeskommunes KUP-midler. Tapetveggene på Kleppestø senter er det første fullførte av 5 planlagte prosjekt i denne serien. Stor takk til Askøy kommune.