Åpningstider galleriet: tors 14 - 18 / lør - søn 12 - 16
Alle hverdager ml 08.30 - 15.30 kan vi kontaktes for visning utenom galleriets åpningstider. Vi kommer gjerne ned fra Fellesatelieret i 4. etg om dere kontakter oss på telefon eller dørklokken.
Om utstillerne:
Annelie Johansen (f. 1944) er født og oppvokst i Tyskland. Hun flyttet til Norge i 970, og hadde sin første utstilling i 1973, og mange flere siden. Hun har også stilt ut i Tyskland, Texas og Hawaii.
Hun er utdannet fremmedsspråksekretær, en utdannelse hun karakteriserer som en feilbeslutning. Det var kunst som lå hennes hjerte nær. Hun elsket å tegne fra barnsben av, og i tenårene syslet hun med tanker om en retning innenfor mote og reklame, og var begeistret over karikaturtegning som uttrykksform.
Annelie er en autodidakt kunstner, og har vært en «hobbykunstner» på deltid og heltid i mange år.
Hun elsker naturen, velger enkle motiver, men prøver å gi enkeltheten stemning. For eksempel, et enslig tre eller en gressbevokst sanddyne er nok til å fylle et lerret.
Hun har stilt ut med flere nasjonale/ internasjonale anerkjente kunstnere, deriblant Tore Juell, Torvald Lund Hansen og Odd Nerdrum (Vinterutstilling 1997/Fellesutstilling). Nerdrum lurte på hvem som hadde malt et Jomfrulandsmotiv som hang side om side med hans eget verk. Annelie Johansen? Nei, han hadde ikke hørt det navnet før, men han skal ha sagt «meget bra», et kompliment hun satte stor pris på.
Erik Johansen (f.1970) vokste opp i Kragerø, en liten kystperle i Telemark. Det var rundt 6-7 års alderen at interessen for tegning ble vekket, og det gikk mye i action-/ superhelter. Hans første solgte maleri var til sin lærer i tegning, form og farge i 8 klasse. Han hadde ingen forståelse for at hun en dag insisterte på å betale hundre kroner for et akvarellmaleri av Hortenskanalen. «Du kan få det», sa han, men hun insisterte. To journalister fra lokalavisen dukket opp ved Hortenskanalen dagen da maleriet ble malt og tok et bilde av maleriet som han holdt opp foran seg. Dagen etter dukket han opp i avisen, med ikke annet enn et hvitt felt å vise til. På videregående skole fikk han «stillingen» som karikaturtegner i skoleavisen «VisAvis», noe som var mye mer givende enn å lære faglig kunnskap. Etter videregående dukket det opp noen få PR/reklame oppdrag, og han innkasserte noen kroner, men stort sett var det lite kunstnerisk aktivitet inntil han ble «ansatt» som kunstner på VOX i 2014.
Erik har tidligere hatt en separatutstilling på VOX, og deltar ofte på en fellesutstillinger her, i tillegg til at han stiller ut malerier med jevne mellomrom i andre gallerier i Bergen. Dette er hans første utstilling med sin mor, Annelie, og det er ikke å se bort fra at de slår seg sammen igjen i løpet av de neste 2 år. Han håper publikum vil ha glede av å se arbeidene til to selvlærte landskapsmalere, der de fleste maleriene er skapt uten fotoreferanse og andre hjelpemidler. Som hans mor alltid har fortalt ham, de mest interessante og «autentiske» maleriene er de som skapes ut fra egen fantasi.