Meny
 

Prosjekt RÅ presenterer: ARTig og ARTig Fru BLOM

Utstilling med arbeider av Pål Akerø, Ann Mari Erichsen og Heidi Drejer.

Pål Akerø kjenner vi best som maler, men denne gang stiller han ut nye skulpturer. Enkle gjenstander er satt sammen på uvanlige måter til minimalistiske arbeid, godt spekket med Påls kvikke humor.

Ann Mari Erichsens bilder er fulle av symbolikk fra hennes egne irrganger i hjernen. Hver eneste kvadratmillimeter er fylt med intrikate mønstre av dyre og menneskefigurer, blomster og insekter eller sitater fra sangtekster og annet.

Heidi Drejer har mye til felles med Erichsen i valg av motiver. Hun utgår fra linjer og former som har oppstått tilfeldig på arbeidsflaten og er også svært detaljert i uttrykket.

Ann Mari Erichsen og Heidi Drejer har kjent hverandre i nærmere ti år. Ann Mari arbeider hjemme, mens Heidi har atelier på Bryggen. Der møtes de med jevne mellomrom og jobber parallelt noen timer. For cirka et halvt år siden begynte de å tegne sammen. De fant ut at det var interessant å fortsette på en annens streker og ideer. De tegner direkte på hvite ark med sort tusj og fargelegger etterhvert.

Alle tre kunstnerne er videre invitert av Sør-Troms museum, til å delta i en stor samleutstilling av RÅ kunst i slutten av 2014. Utstillingen er første steg i utviklingen av et nasjonalt senter for Outsider Art/Rå kunst i Norge i regi av Sør Troms museum og Fylkeskommunen. Galleri VOX er glade for å kunne samarbeide om prosjektet.

I 2011 ble arbeidsgruppen prosjekt RÅ etablert på Galleri VOX for å gjøre RÅ kunst bedre kjent i Bergen. Dette er den tredje utstillingen over temaet.