Meny
 

Klosterhagen Hotell

Klosterhagen Hotell
Kunstnerne Pål Akerø og Bjørn Hølbakken fra Galleri VOX har stått for utsmykkingen av Klosterhagen Hotell i Bergen.

Akerø har til denne utsmykkingen lagt vekt på å lage et varmt og vennlig uttrykk i sitt maleri med solsikker. Plasseringen er viktig da maleriet ønsker gjestene på vei ut av konferanserommet velkommen inn til en god atmosfære i peisestuen.

Hølbakken sier selv om sitt bidrag “I utsmykningen ved Klosterhagen Hotell tar jeg opp igjen arbeidet med keramisk skulptur og kombinerer dette med maleri. De keramiske formene er tunge og grove og er inspirert av gamle borger med skyteskår. Prosjektet har arbeidstittel ”Vern”, og tar utgangspunkt i den sårbarheten vi alle bærer med oss og hvordan vi forholder oss til den. Ofte ved å stenge noe ute, eller noe inne. Vi kan skape murer rundt oss fordi vi har så mye å miste, eller fordi vi har mistet det meste. Uansett fører det gjerne til at lys stenges ute slik at lite nytt finner vekstvilkår.
Men vi kan også søke vern i en travel hverdag i en seng på et hotell. Hvor vi kan oppleve trygghet og blir tatt i mot av mennesker som vil oss vel. Slik reisende tidligere kunne søke mot et kloster for overnatting, og finne trygghet mot røvere og ulver.
Vi kan også søke vern og støtte i det tette fellesskap som gjerne oppstår på en arbeidsplass. Finne tilhørighet og bli verdsatt og få en mening i hverdagen.”

Klosterhagen Hotell er utviklet av og hører til under ALF a/s. Hotellet tilbyr arbeidstrening og arbeidsavklaring for mennesker som trenger hjelp på veien tilbake til arbeidslivet. Klosterhagen Hotell ligger i historiske og vakre omgivelser på Nordnes i bergen, der Munkeliv kloster lå i middelalderen. lyst å besøke hotellet. Finn mer info her.

Utsmykkingen er finansiert av GC Rieber fondene, du finner opplysninger om utsmykkingen på deres sider her.

I forbindelse med utsmykkingen er det blitt laget en brosjyre som du finner som pdf her.